+31 6 14227133 [email protected]

Slankere bovenbenen? Ontdek 6 tips!

Niet tevreden over de omvang van je bovenbenen? Je vindt ze te dik? Regelmatig hoor ik dit bij vrouwen. Eerlijk is eerlijk, het kan bij vrouwen een probleemgebied zijn aangezien vet zich er gemakkelijk ophoopt. Vanzelfsprekend is afvallen de snelste manier om overtollig vet kwijt te raken. Zo vormt krachttraining een belangrijk onderdeel. Er rest dan wel de vraag hoe dat aan te pakken? In dit artikel geef ik een aantal handige tips om slankere bovenbenen te ontwikkelen.

Breder perspectief

Om slankere bovenbenen te krijgen zal je niet alleen naar de benen moeten kijken. Hetzelfde geldt voor het ontwikkelen van een sixpack. Eindeloos buikspieroefeningen uitvoeren is dan ook niet de juiste aanpak. Ik hoop dat dit je niet verrast. Hoewel het trainen van de benen je gaat helpen bij extra calorieverbranding, is de rest net zo belangrijk. Net zoals puur en alleen afvallen ook weinig zin heeft, want dan zal je spiermassa verliezen.

Krachttraining

Krachttraining is essentieel om slankere benen te ontwikkelen. Nu denk je misschien ‘’krijg ik daar dan juist niet nog dikkere bovenbenen van’’? Het misverstand bestaat dat het doen van krachttraining en in dit geval beenoefeningen automatisch leidt tot bredere en gespierdere benen. Als vrouw hoef je daar niet zo bang voor te zijn, aangezien vrouwen veel minder testosteron aanmaken dan mannen. Testosteron is een belangrijk hormoon voor spiergroei.

 

” Trainer/Coach met veel kennis en oog op kwaliteit ” – Enzo Creatini (Facebook review)

Aanmelden try-out 

Meer bewegen

Beweeg je genoeg in het dagelijks leven? Meer bewegen gaat jou helpen om slankere bovenbenen te krijgen. En met meer bewegen bedoel ik niet dat je 15 minuten langer op de loopband staat. Ik bedoel dat je de fiets pakt in plaats van de auto (mits dat kan uiteraard). Net zoals je de trap pakt en geen lift. Ga een stukje wandelen in de lunchpauze. Je zorgt dus daadwerkelijk voor een hoger energieverbruik, zonder dat je het direct door hebt. Het moet absoluut je prioriteit zijn om meer te bewegen.

Cardio training

Nu ik het over krachttraining gehad heb, is het ook goed om eens te kijken naar cardio training. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen of hardlopen. Wanneer je op de loopband staat, kan je ervoor kiezen om op een helling te lopen. Een step ter beschikking? Ook prima. Waar het om gaat is dat het omhoog bewegen meer energie kost. De inspanning wordt zwaarder en daardoor is de calorieverbranding hoger.

Voldoende eiwitten

Eiwitten zorgen niet alleen voor een beter herstel na krachttraining, ze stimuleren ook de vetafbraak. Het vormt de basis voor je spieren. Bovendien geven eiwitten je sneller een gevoel van verzadiging en zal je minder snel snoepen. Hoeveel eiwitten heb je per dag nodig? Wanneer je 2 keer per week aan krachttraining doet, is ongeveer 1,5 gram per kg lichaamsgewicht een prima richtlijn. Deze hoeveelheid wordt opgevoerd naar 1,8 gram wanneer er meer dan 2 keer getraind wordt. Hoewel de meeste vrouwen niet vaker dan 2 keer per week aan krachttraining doen.

Vooral blijven eten

Minder eten om slankere bovenbenen te krijgen? Don’t do that! Uiteraard val je af wanneer je meer energie verbruikt dan je binnenkrijgt. Toch wil je de spieren niet afbreken en wel wat volume in de benen houden. Voorzie je lichaam dus van de benodigde voedingsstoffen. Eet gezond, maar vooral dus ook voldoende. Ga voor jezelf na wat goed werkt voor jou. Bijvoorbeeld 3 of 6 eetmomenten. Uit welke producten moet je voeding bestaan? Denk aan vis, magere kwark, noten, eieren, fruit, mager vlees, volkoren granen en groenten.

Positief en geduldig zijn

Na een tijdje is het resultaat misschien nog niet wat je gehoopt had. Toch wil ik benadrukken dat positief en geduldig zijn belangrijke elementen zijn. Naast een lange termijn doel heb je ongetwijfeld ook een korte termijn doel. Althans, dat hoop ik. Stel de doelen bij wanneer ze niet realistisch zijn. En gooi dan handdoek zeker niet in de ring. Ook niet als je helemaal klaar bent met het trainen van je benen. De training kan altijd aangepast worden. Benieuwd hoe je dat precies doet en de motivatie kan vasthouden? Meld je dan aan voor mijn 12 weken online coaching programma. 

 

Inschrijven online coaching

” Goede training en begeleiding gekregen van Bob. Ook de schema’s die hij samenstelt aan de hand van mijn behoefte en ervaring zijn top ” – Marco Wiers (Google review)

Inschrijven

Conclusie?

Het doen van oefeningen voor de beenspieren leidt niet automatisch tot bredere en gespierdere bovenbenen. Meer spierweefsel zorgt voor een hogere verbranding. Hoewel er geen kant-en-klare oplossing is voor het krijgen van slankere bovenbenen, is het goed mogelijk wanneer je de genoemde tips toepast. Van nature hebben wij nu eenmaal een overheersend lichaamstype. Net zoals het tijd nodig heeft om af te vallen, heeft het ook tijd nodig om slankere bovenbenen te ontwikkelen.

Waarom TrainBeter?

Met TrainBeter help ik mensen om al het bovengenoemde zo goed mogelijk aan te pakken. Ik leer je in ieder geval hoe je op de meest effectieve wijze traint. Hoe je met minder training, meer resultaat haalt. Ik heb al meerdere vrouwen geholpen bij hun afvalproces. En o.a. bij het ontwikkelen van slankere bovenbenen. De try-out is de ideale manier om kennis te maken met mijn werkwijze. Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Meld je dan hieronder aan voor een gratis coachgesprek en proefles.

Vond je dit een interessant artikel of wil je aanmelden voor een van mijn programma’s?

Plaats dan hieronder je reactie en ik probeer dezelfde dag nog te reageren! ? 

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]