+31 6 14227133 [email protected]

Aanvraag intake

Twee weken terug kreeg ik een e-mail binnen van Robert. Hij gaf aan in 2013 en 2014 de alpe d’huzes te hebben gefietst. Zijn hobby is altijd al fietsen geweest en dat was een leuke en vooral bijzondere uitdaging. Sinds 3/4 jaar doet hij aan hardlopen. Alleen Robert liep tegen dezelfde problemen aan zoals een heleboel andere mensen dat ook doen. Het gaat om fouten bij het hardlopen. Hij had nogal wat vragen over de volgende punten: Hoe ik beter kan lopen en ademen? Welk schoeisel is juist? Hoe moet mijn training eruit zien?

Het probleem van veel hardlopers

Robert is net als een heleboel anderen ”gewoon begonnen” met hardlopen. Schoenen gekocht en direct gaan rennen. De blessures accepteren en eigenlijk steeds meer gaan lopen. Het lopen is in het begin prettig, alleen er komen steeds meer klachten naar de voorgrond. 

New York marathon

Robert gaf in zijn e-mail ook aan dat hij volgend jaar de marathon van New York wilt gaan lopen. Een enorme uitdaging, waar hij begeleiding en advies bij nodig had. Om deze reden ben ik met Robert gaan zitten om de mogelijkheden te bespreken. Een week later zijn we direct gestart met de TRY-OUT. Om je een kleine impressie te geven hier wat foto’s.

 

squat

Core stability en beenkracht

Robert zal wekelijks met ondersteuning van mij gaan werken aan zijn core stability en beenkracht om zijn hardloopprestatie te verbeteren. In de eerste training heb ik hem geleerd wat de juiste ademhaling is en zijn we aan de slag gegaan met een optimale uitvoering van de oefeningen. Dit werkte voor Robert net als bij alle andere starters als een echte eye opener. ”Nooit geweten dat ik het op deze manier moet doen” hoorde ik hem zeggen.

Zwakke schakels versterken

Er zijn een aantal zwakke schakels, die eerst versterkt moeten worden. In het verdere verloop van het trainingstraject houd ik hier optimaal rekening mee, zodat de belastbaarheid van Robert daadwerkelijk wordt vergroot. Uiteindelijk gaan we een krachtige basis creëren zodat Robert optimaal aan de start van de New York marathon verschijnt.

 

De juiste accessoires hebben is geen overbodige luxe wanneer je wilt hardlopen. Zo zorg je dat je voor geen enkele verrassing komt te staan. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om een goede start te maken! Bekijken

 

 

Trainingstraject

De trainingen worden flexibel ingepland, aangezien Robert een drukke baan heeft en geregeld in het buitenland is. Wanneer dit het geval is, kan er geen directe persoonlijke begeleiding zijn. Robert krijgt dan van mij de oefeningen die hij kan doen in het hotel. Wanneer er onduidelijkheden zijn of toch nog twijfels over de uitvoering, dan stuurt Robert mij een Whatsappje.

Inhoud bepalen

Ik geef aan om welke oefening het gaat, waar hij op moet letten en hoe vaak hij de oefening moet uitvoeren. Op deze manier heeft hij toch de stock achter de deur om het ritme in zijn trainingen vast te houden. Wanneer Robert wel ruimte heeft voor directe Personal training, dan wordt er altijd hard gewerkt. En daarnaast wordt er af en toe ook gewoon wat gelachen 🙂

Heb je zelf een bepaalde uitdaging?

Wanneer je ook graag de marathon van New York wilt lopen of aan een andere gave uitdaging wilt beginnen, help ik je graag met een optimale voorbereiding. Dit houdt in: 100% persoonlijke aandacht, nadruk op verantwoorde oefeningen en de uitvoering ervan, het juiste voedingsadvies en 24/7 ondersteuning bij vragen over training en voeding. Kom gerust eens langs voor een lekker bakje koffie. We bespreken dan de mogelijkheden en je krijgt indien je wilt een gratis proefles. Wat word jouw uitdaging? Neem contact op om je wensen met me te delen. Interesse in 8 persoonlijke sessies tegen een gereduceerd tarief? Doe dan de try-out. 

 

Inschrijven try-out   

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]