+31 6 14227133 [email protected]

Van uitstel komt afstel: 8 veelvoorkomende afhaak redenen

Je wilt echt iets aan die kilo’s gaan doen? Alleen moet je jezelf bij elkaar schrapen om de volgende stappen te zetten? Veel mensen denken hun twijfels overboord te hebben gegooid, maar haken af als puntje bij paaltje komt. Wanneer je iets wilt, zal je ernaar moeten handelen. En juist dat laatste ontbreekt nog veel te vaak. Waar dat mee te maken heeft, verschilt natuurlijk voor iedereen. In dit artikel ga ik in op enkele redenen om af te haken. Want welke zijn er allemaal? En zijn ze eigenlijk wel terecht?

Pottenkijkers

Misschien voel je jezelf opgelaten wanneer anderen je zien sporten. Mogelijk heb je zelfs het idee dat je voor schut staat. En een situatie die voor jou kwetsbaar is, wil je liever vermijden. Wel gaat je huidige leefstijl ondertussen gewoon door. In het slechtste geval komen er nog meer extra kilo’s bij. Stel jezelf dus de vraag hoe graag je het wilt. Is het sporten met anderen een belemmering voor je? Denk dan eens aan het sporten bij mij in de personal gym. Geen anderen die met jou bezig zijn.

 

Aanmelden try-out

Faalangst    

Misschien denk je een waardeloze conditie te hebben. Jij vindt dat misschien logisch omdat je al lange tijd niks hebt gedaan. Natuurlijk is dit een gedachte die alleen maar belemmerd. Last van dergelijke gedachten? Laat je dan begeleiden door iemand die de route bepaald. Ik help je graag om het vertrouwen in eigen lichaam weer (terug) te krijgen. Voor je het weet sta je zelf versteld van wat je allemaal kunt.

Geen tijd

Je hebt het druk met van alles. Is er eigenlijk wel een moment dat je kunt sporten? Althans, deze vraag stel je jezelf. Het draait allemaal om het maken van keuzes. Het gaat niet zozeer om tijd, maar om prioriteit. Hoe belangrijk is het voor jou? Leg de bal eens bij jezelf en ga na hoe graag je iets ‘’echt’’ wilt. Misschien wacht je zelf op het goede moment om te starten. Ik zal je eerlijk en oprecht zeggen dat het ideale moment niet bestaat. Als je iets wilt, dan is het NU de hoogste tijd.

Niet volhouden  

Sporten vergt veel energie. En dat ervaar je misschien (nog) als belastend of vervelend. Sommige mensen zijn geneigd om daartegen te protesteren. Of op een gegeven moment zelfs te stoppen. Het is een valse belofte. Tenslotte moet je lichaam zich aanpassen aan de inspanning. De handdoek in de ring gooien, gaat jou niet verder helpen. Vasthouden zorgt voor verandering. En de verandering, was het daar niet juist om te doen?!

Te duur

Je hebt hulp nodig, maar denkt dat persoonlijke begeleiding te duur is. Erg zonde, want de inhoud wordt tenslotte weggelaten. Personal training is een ideaal opstapje om naar je doel te werken. Ik wil je graag leren hoe je een gezonde leefstijl kunt handhaven. Kwaliteit gaat bij TrainBeter te allen tijde boven de kwantiteit. Met minder training, meer resultaat. En dat is ideaal wanneer het sporten al niet je favoriete bezigheid is. Persoonlijke begeleiding is in onze studio voor iedereen haalbaar en betaalbaar. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Aanmelden coachgesprek  

Weinig resultaat

Hoe moeilijk kan dat sporten nou zijn? Een gedachte die vaak voorkomt. Ik zeg je dit, het is lastig en zeker niet eenvoudig om het effectief en verantwoord aan te pakken. Je kunt met de training veel dingen fout doen. Denk aan: ademhaling, weerstand, sets, herhalingen, rust en tempo. Trainen moet motiveren. Met andere woorden, het moet iets opleveren. Ik ben van mening dat wanneer je iets doet, het ook goed moet doen. Helaas weten de meeste mensen niet hoe ze het goed moeten aanpakken. Ik help je er graag bij!

Voedingspatroon veranderen

Al een tijdje serieus bezig om af te vallen? Maar je loopt nog tegen de lamp met het veranderen van je voedingspatroon? De kans is aanwezig dat je het roer ook volledig omgegooid hebt. Het is een dusdanige verandering die je lichaam niet goed kan opvangen. Een verandering van 360 graden kan ook gewoonweg niet. Je zult dit in stapjes moeten opbouwen. Pas dan kan je het ook goed volhouden. Stel dus een realistisch doel. Verandering heeft nu eenmaal tijd nodig.

Gedwongen worden

Voelt het alsof je gedwongen wordt om iets te veranderen? Natuurlijk ervaar je dat als vervelend. Misschien heb je het gevoel iets te moeten terwijl je het eigenlijk zelf wilt bepalen. Het is ook essentieel dat je er iets aan doet omdat je dat zelf wilt. En niet voor iemand anders. Stel je voor dat je resultaat voor iemand anders haalt. Dat werkt totaal niet. En het is ook enorm vermoeiend. Zorg dus dat er vanuit jezelf commitment is. Doe het omdat jij verandering wilt!

Herken jij jezelf?

Uitstel is afstel. Wat jij nodig hebt is motivatie, kennis, ervaring en resultaat. Met TrainBeter help ik mensen om op een verantwoorde manier persoonlijke doelen te halen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen en wil je het wel zo goed mogelijk aanpakken? Meld je vandaag nog aan voor de try-out actie. We gaan niet alleen aan de slag met training en voeding, maar ook met mindset. Samen zorgen we ervoor dat jij je weer lekker voelt en tevreden bent wanneer je in de spiegel kijkt. Lees ook zeker enkele ervaringen van anderen ter inspiratie.

Ja, ik wil verandering  

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]