+31 6 14227133 [email protected]

HOUDING BIJ KRACHTTRAINING? HUH?

Tijdens krachttraining, zijn er een aantal facetten waar je op moet letten. Een veel voorkomend probleem is een onjuiste houding van het lichaam. Wat is dan wel een goede houding? Dit betekent bij het staan, geen gestrekte knieën. Bij vrijwel elke krachtoefening is het belangrijk dat je de spier die getraind wordt zoveel mogelijk stil houdt, op een aantal uitzonderingen na. Geen rare bewegingen maken, maar dwing jezelf stil te staan of te zitten en de focus te leggen op de spier die je daadwerkelijk aan het belasten bent.

WAT IS EEN GOEDE ADEMHALING?

Veel mensen die bij mij trainen, halen op onjuiste manier adem. Wat is dan wel een goede ademhaling tijdens het trainen? Dit betekent dat je uitademt tijdens het kracht zetten. Voor de achterkant van de bovenarmen alsmede de borst betekent dit tijdens de beweging van het lichaam af. Voor de voorkant van de bovenarmen alsmede de rug betekent dit tijdens beweging naar het lichaam toe. Je krijgt minder snel een benauwd gevoel en het kracht zetten gaat een stuk makkelijker. Begin hier maar eens mee, je zult merken dat het werkt!

EN HOE ZIT DAT BIJ EEN TOESTEL DAN? 

Verder is het juist af/instellen van het toestel belangrijk. Ga uit van de gewrichten gelijk aan de draaipunten van het toestel. Als je alles goed hebt ingesteld en je houdt de spier die je traint zoveel mogelijk stil, dan probeer je de oefening rustig uit te voeren. Dit doe je met het gewicht waarbij de beweging niet makkelijk gaat, maar ook zeker niet moeilijk. Tel voor jezelf 2 seconde heen en 3 seconde terug tijdens elke beweging. Herhaal de beweging zo’n 15 keer, pak daarna wat rust en voer de oefening nog eens 15 herhalingen uit. Doe dit bij al je split/full body oefeningen voor vanavond. Voel je het verschil? Dat wordt zwetend naar huis vandaag!

 

krachttraining

 

Met de TRY-OUT zorgt TrainBeter dat je in 8 weken beter leert trainen en verbluffend resultaat haalt!

Heb je nog andere vragen?

Laat hieronder je reactie achter of neem contact met ons op!

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]