Rugklachten

Rugklachten komen helaas veel voor!

Ruim 70% van de bevolking heeft wel eens last van rugklachten. Een deel hiervan (zo’n 25%) gaat ervoor naar de huisarts of zoekt hiervoor medische hulp. En dit kan heel vaak worden voorkomen. Te vaak komt het voor dat mensen bij TrainBeter binnen komen met klachten aan de rug. Door een aangepaste behandeling en oefeningen versterkt de rug op de juiste manier, waardoor de klachten veelal na enkele weken bijna helemaal weg zijn.

Effectief leren bewegen

Het gaat erom dat je leert hoe je de rug moet gebruiken en hoe je een juiste houding aanneemt tijdens het sporten maar ook in het dagelijks leven. Ik wil hiermee niet aangeven dat een bezoek aan arts of fysiotherapeut niet goed is. Het komt echter nog te vaak voor dat de behandeling door de fysiotherapeut van klanten die bij TrainBeter binnenkomen, niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Dit kan meerdere redenen hebben en daar zal ik inhoudelijk niet verder op ingaan. Vanaf de 1e training schenken wij aandacht aan de houding en gaan we aan de slag om al jouw zwakke schakels in het lichaam te versterken. Het zou kunnen zijn dat oefeningen die je vanuit de fysiotherapeut hebt gehad, niet optimaal uitgevoerd worden. Een fout in de beweging zit in een klein hoekje en wij helpen die graag te voorkomen.

Houding, stabiliteit en mobiliteit

Er is een uitgebreide ervaring met (lage) rugklachten bij TrainBeter. Na een uitgebreide gratis intake en startmeting, kijk ik in de 1e training waar het exacte probleem zit. Het komt nog te vaak voor dat een klant aangeeft waar het probleem zit, terwijl na een beweeganalyse blijkt dat het probleem ergens anders vandaan komt. Denk aan houding, stabiliteit en mobiliteit. De rug bestaat uit veel verschillende spieren en het kan zijn dat een aantal van deze spieren verzwakt zijn of niet goed samenwerken. Door middel van specifieke oefeningen, waarop de rug op verschillende manieren belast wordt, kan ik achterhalen wanneer het probleem zich voordoet.

Rug in zijn geheel versterken

Stapsgewijs zorg ik er voor dat de belastbaarheid in je rug verbeterd. Hierdoor kan er vrij snel ook aandacht worden geschonken aan andere spiergroepen. Ik wil ten slotte dat niet alleen jouw rug versterkt, maar dat jouw hele lichaam sterker wordt. In de praktijk heb ik een heleboel mensen met rugklachten enorm kunnen helpen. En dan vooral om de klachten op zeer kort termijn (soms al na 2 weken) duidelijk te verminderen. Ook mensen die via de fysiotherapeut bij TrainBeter gekomen zijn. Bekijk ook eens de reviews van anderen. Met personal training en met small group training wordt er extra aandacht besteed aan het versterken van de rug. Een TRY-OUT werkt voor de meeste mensen als een enorme eye opener, omdat ze leren hoe ze hun rug beter gebruiken.

Inschrijven rugklachten programma   

Review Mitchel Visser

” Na een plotselinge blessure aan mijn rug waar ik maar niet goed vanaf kwam, ben ik gaan trainen onder begeleiding van TrainBeter.  Ik had SPIT en daardoor veel last van mijn onderrug. Ik bleef hier lang last van houden en was eigenlijk juist bang dat het met trainen slechter zou gaan. Onder begeleiding van Bob heb ik weer het vertrouwen en kracht in mijn rug terug gekregen. Dankzij het stimuleren, afremmen, bespreken, beter trainen en analyseren durf ik weer goed te trainen en het oude ritme weer op te pakken. Bob heeft me geholpen mijn rug aan te sterken en me weer top fit te laten voelen. Door de juiste oefeningen en slimme aanpak van de programma’s kan ik er weer voor de volle 100% tegenaan ”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *