+31 6 14227133 [email protected]

Personal trainer worden

Wil je graag Personal trainer worden? Volg onze Personal trainer opleiding en kom alles te weten over effectief en blessurevrij trainen. TrainBeter is gestart vanuit het feit dat er ontzettend veel fouten worden gemaakt met trainen. Denk bijvoorbeeld aan: oefeningen verkeerd uitvoeren, te zwaar trainen en geen opbouw in de training. Als (toekomstige) Personal coach is het jouw taak om dit soort fouten bij klanten te voorkomen. Dit gaat nog vaak mis.

Praktische opleiding

Het geven van Personal training is een praktisch en vrij beroep. Toch komt in veel opleidingen te veel (onnodige) theorie aan bod. Met onze Personal trainer opleiding leer je vanuit de praktijk. Je leert theorie (waar je echt wat aan hebt) toepassen in verschillende praktijksituaties. Je bouwt o.a. kennis op over spieren, trainingsmethodes en oefeningen. Wil je graag Personal coach worden? Dan is deze praktische opleiding gegarandeerd op jouw lijf geschreven! 

Niels (in zwarte shirt) verzorgt onder begeleiding zijn eerste PT sessie om ervaring op te doen

Eigen voorbeeld en instructie

Een goed eigen voorbeeld is belangrijk om Personal trainer te worden. Toch is de instructie die je geeft net zo belangrijk. Je wilt tenslotte voorkomen dat een klant jou niet begrijpt. Gebeurt dat wel, dan sla je de plank alsnog mis. Wel zo belangrijk om deze veelvoorkomende fout niet te maken. Met de TrainBeter opleiding leer je alles wat nodig is om een uitstekende Personal trainer te worden.

Inhoud opleiding

  • Denken vanuit bewegingen en deze vertalen naar oefeningen (alle spiergroepen)
  • Details waar je op moet letten bij het uitvoeren van oefeningen
  • Een goede trainingsopbouw realiseren
  • Zorgen voor afwisseling in bi- en unilateraal trainen
  • Oefeningen eenvoudig variëren, verzwaren en intensiveren
  • Duidelijk en kort instructie geven bij de uitleg van een oefening (KISS methode)
  • Specifieke stabiliteit- en krachtoefeningen optimaal inzetten
  • Verschillende trainingsmethodes toepassen voor verschillende casussen
  • Balansoefeningen eenvoudig implementeren en uitbouwen tijdens de training
  • Goede ademhalingstechniek bij specifieke bewegingen en oefeningen

Voor wie is de opleiding geschikt?

De opleiding is ontwikkeld voor (toekomstige) trainers, coaches, fysiotherapeuten en atleten die meer willen leren over effectieve krachttraining. En dan vooral om dit als middel in te zetten voor zichzelf en klanten, op elk niveau. Jezelf onderscheiden op het gebied van trainingstechniek? Klanten laagdrempelig begeleiden bij het verbeteren van hun techniek? We kunnen je verzekeren dat deze opleiding tot Personal trainer de investering meer dan waard is.

Rick (was al werkzaam als Personal trainer) wilde meer leren over effectieve trainingstechniek

Duur van de opleiding

De Personal trainer opleiding is één op één waardoor je extra veel persoonlijke aandacht krijgt. Je kunt kiezen voor de verkorte versie (10 trainingsuren) of de volledige opleiding (24 trainingsuren). Minder of meer uur is in overleg mogelijk. Extra flexibel dus!

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]