+31 6 14227133 [email protected]

Goede voornemens: wat is jouw missie voor 2019?

Lekker cliché. Goede voornemens. Je had vast wel verwacht dat ik nog een artikel zou wijden aan goede voornemens. En ja, ik kon het niet laten. Aan het einde van het jaar vraagt iemand vast wel aan jou wat jouw goede voornemens zijn voor het nieuwe jaar. Ik hoop van harte dat je het afgelopen jaar prima bent doorgekomen. Misschien is er iets waar je volgend jaar aan wilt werken. Of iets wat je van jezelf moet gaan doen.

Meer mensen begeleiden

Mijn goede voornemen is om in 2019 nog meer mensen te begeleiden. Ook wil ik meer mensen online kennis laten maken met TrainBeter. Wat betreft dat laatste, dit jaar ben ik o.a. al met een 12 weken online coaching programma gekomen. In 2019 zal ik, om mijn voornemen nog beter vorm te geven, wederom met nieuwe dingen komen. Voor mij is het dus niet alleen een voornemen. Het is een missie. Wat is jouw missie? Ik ben erg benieuwd!

 

Inschrijven online coaching

” Goede training en begeleiding gekregen van Bob. Ook de schema’s die hij samenstelt aan de hand van mijn behoefte en ervaring zijn top ” – Marco Wiers (Google review)

Inschrijven

Motivatie, discipline en prioriteit

Feit is dat alleen goede voornemens niets opleveren. Wat je namelijk nodig hebt is motivatie, discipline en prioriteit. Ontbreekt het aan een of meerdere van deze gebieden? Een goed voornemen zal dan te weinig ruimte krijgen. Dit is de reden dat veel mensen hun goede voornemen rustig opschuiven naar het volgende jaar. Om daar vervolgens (oké jij niet dan ?) weer tegen hetzelfde probleem aan te lopen.

Energie gevers

Misschien heb je het afgelopen jaar veel tijd gestoken in dingen die je energie vraten. Ook jij wilt ongetwijfeld gaan voor dingen die juist energie geven. Werk je nog steeds voor die vervelende baas? Of heb je er op privé gebied hard aan moeten sleuren? Een relatie die alleen maar energie kost? Dit jaar ga je het anders doen. Toch?

Stoppen met roken

Stoppen met roken is zo’n heerlijk traditioneel goed voornemen. Het is niet alleen slecht voor longen en tanden, het kost je potverdikke ook nog veel geld. In 2019 besluit je er definitief mee te stoppen. Je gaat niet meer roken op je werk, op school, niet bij vrienden en familie. En nee, zelfs niet met uitgaan. Mijn advies: verwacht niet van jezelf dat je ineens kunt stoppen met roken. Bouw het af. Uiteindelijk bespaar je ook veel geld en kunt je dat gebruiken voor dingen die wél goed zijn voor je gezondheid. 

Zelfontwikkeling

Het goede voornemen om iets nieuws te leren? Zelfontwikkeling is voor veel mensen ook iets om het nieuwe jaar aan te werken. Dat kan natuurlijk op werk of schoolgebied. Maar het kan bijvoorbeeld ook een bepaalde vaardigheid zijn. Door nieuwe dingen te leren, wordt je geest ook extra geprikkeld. Het goede voornemen om beter te leren trainen? Ik leer je graag effectief trainen en geef je meer inzicht in hoe spieren werken. Onthoud: je bent nooit te oud om te leren!

Iets teruggeven

Heb je het zelf goed? Het is dan mooi als je dat kunt delen met anderen. Of je geeft iemand anders iets terug. Bij mij zijn afgelopen jaar veel nieuwe mensen gekomen door mond-op-mond reclame. Dat enthousiasmeert mij en daarom heb ik veel gratis Personal training sessies weggegeven als bedankje. Het is de manier waarop ik zoveel mogelijk mensen met TrainBeter in aanraking kan brengen! ?

Afvallen

De overtollige kilo’s eindelijk eens kwijtraken? Je wilt meer bewegen en beter gaan eten. Afvallen kost tijd. En die tijd moet jij willen maken om het te laten slagen. Een stok achter de deur nodig bij jouw afvalproces? Het afgelopen jaar heb ik veel mensen mogen helpen bij het afvallen. Ik kijk ernaar uit om jou erbij te mogen helpen!

 

” Door extra voedingsadvies en de trainingen van Bob, is het afvallen een stuk sneller gegaan ” – Naomi v. Schijndel (Google review)

Aanmelden try-out 

Meer ontspannen

Een hectisch jaar gehad? Misschien heb je gemerkt dat je te weinig ontspannende dingen hebt gedaan. Het goede voornemen is om het nieuwe jaar beter tot rust te komen. Minder stress heeft niet alleen een directe invloed op je mentale gezondheid, maar zeker ook op je fysieke gezondheid. Er zijn dus genoeg redenen om wat vaker te ontspannen! Eerlijk is eerlijk: zelf zou ik dit ook vaker moeten doen.

Meer aandacht dierbaren

Het aankomende jaar meer aandacht besteden aan vrienden en familie? Misschien heb je te weinig ruimte gemaakt voor de mensen die echt wel belangrijk voor je zijn. In het nieuwe jaar wil je meer van die mensen genieten. Je zult merken dat het je energie geeft! Dan kan je die vervolgens mooi voor het sporten gebruiken. Ook hier zal ik zelf meer aandacht aan moeten schenken.

Jezelf meer verwennen

Je kunt jezelf op verschillende manieren verwennen. Ga wat vaker uiteten of naar de kapper. Dat laatste vind ik zelf wel fijn. Voorheen verwende ik mezelf eigenlijk nooit. Inmiddels gaat dat al een stuk beter. Weliswaar koop ik dan vooral nog spullen die te maken hebben met TrainBeter. Zo komt er in 2019 een nieuwe trainingsruimte bij mij thuis waar ik mensen kan begeleiden. Op mijn Facebook pagina volg je de laatste ontwikkelingen. 

Niet direct oordelen

Wij Nederlanders oordelen over het algemeen snel. Vaak is dat onbewust. Ten opzichte van anderen is dat lang niet altijd eerlijk. Heb je zelf over iemand geoordeeld en bleek dat later niet helemaal terecht te zijn? Daar heb ik me zelf dit jaar ook weer aan schuldig gemaakt. Iedereen heeft wel eens een mindere dag. Voorkom dus dat je te snel oordeelt.

Meer lezen

Voor veel mensen werkt lezen erg ontspannend. Voor mij geldt: het beginnen aan een boek is lastiger dan een boek lezen. Ik zou absoluut meer willen lezen. Schrijven doe ik daarentegen al erg veel. Stiekem hoop ik dat nog meer mensen mijn artikels zullen lezen het aankomend jaar. Als ik moet kiezen heeft schrijven voor mij dus een hogere prioriteit.

Beter koken

Zelf ben ik absoluut geen held in de keuken. Toch ben ik een enorme liefhebber van lekker eten. Ik zou mezelf zeker een Bourgondiër noemen. Een kookcursus zou mij zeker goed doen. Bovendien is het een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Dat vind ik erg leuk! En de geleerde kookkunsten aan vrienden en familie showen, daar wordt vast iedereen vrolijk van. Zo niet, dan weet je dat er nog wat werk aan de winkel is! ?

Aanmelden Fit 2019 

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]