+31 6 14227133 [email protected]

Gezond aankomen in gewicht met deze 10 producten!

Het gaat al vaak genoeg over het verliezen van gewicht. Daarom een artikel die volledig in het teken staat van het aankomen in gewicht. Dit kan namelijk ook eens wens zijn. Bijvoorbeeld wanneer je meer spiermassa wilt opbouwen. Aankomen in gewicht betekent meer calorieën nuttigen dan je verbruikt. Alleen welke producten moet je dan eten? Ik geef je een overzicht van 10 goede producten waarmee je prima kunt aankomen in gewicht.

Calorierijk én gezond

Het gaat er vooral om dat producten calorierijk en tegelijkertijd gezond zijn. Aan gezonde voedingsstoffen heb je tenslotte iets. Ik heb een lijst gemaakt van producten die prima te gebruiken zijn als tussendoortje. Zo kun je op een hogere calorie inname komen. Met goede en calorierijke producten bedoel ik vooral producten die uit gezonde vetten bestaan. Een gram vet levert je ongeveer 9 calorieën.

 

Inschrijven try-out  

(Vette) vis

Vis is rijk aan omega 3 vetzuren. Omega 3 staat erom bekend dat het je lichaam beschermd tegen hart- en vaatziekten. Er wordt geadviseerd om minstens 1 keer per week vette vis te eten. Wanneer je wilt aankomen, mag je daar gerust een extra dag aan toevoegen. Denk bij vis in dit geval bijvoorbeeld aan paling, haring, makreel, zalm of sardines.

Avocado

Avocado is lekker en gezond. Het is een prima bron van antioxidanten en is bovendien rijk aan mineralen en vitamines. Een avocado bevat daarnaast veel onverzadigd vet. Dat zijn de gezonde vetten. Met andere woorden, vetten die je lichaam echt nodig heeft. Ook leveren avocado’s belangrijke stoffen die het ouderwordingsproces tegengaan.

Kokos  

Kokos is gezien het vet, behoorlijk calorierijk. Het is een goede smaakmaker die je op verschillende manieren in je voeding terug kunt brengen. Zo is kokosmelk goed te combineren met curry. En voor de bakbereiding kun je kokosvet gebruiken. Naast de volle smaak heeft kokos weefselopbouwende eigenschappen die een rol spelen bij de opbouw van spiermassa.

Olijfolie  

Olijfolie is gezond. En het is rijk aan calorieën. Olijfolie is een bron van goede plantaardige vetten. Je kunt het op verschillende manieren gebruiken in je voeding. Zo kan het gebruikt worden als dressing bij een salade of als bereidingsproduct bij het bakken. Andere oliën die ook goed te gebruiken zijn: avocado olie en arachideolie. Experimenteer er gerust mee!

Pure chocolade

Pure chocolade is net als avocado een goede bron van antioxidanten. Er zitten veel belangrijke mineralen in pure chocolade. Denk bijvoorbeeld aan magnesium en koper. Ook bevat het belangrijke vitamines zoals vitamine A, vitamine B12, vitamine D en vitamine E. Je kunt ongeveer 15 gram pure chocolade eten per dag. Het is gelijk aan 3 blokjes. Ik adviseer je wel om voor chocolade te kiezen met een cacaopercentage van 80% of meer.

Noten en zaden

Over het algemeen zijn noten en zaden behoorlijk calorierijk. Voorbeelden? Walnoten, amandelen en pistachenoten. Ze moeten wel ongezout zijn, wil je profiteren van de effecten. Wat betreft zaden kun je bijvoorbeeld denken aan chiazaad, pompoenpitten, lijnzaad en pijnboompitten. Je kunt deze producten ook makkelijk gebruiken bij je salades, smoothies en warme gerechten.  

Volle zuivel

Voor iemand die wilt aankomen is volle zuivel zeker aan te raden. Zo bevat Griekse yoghurt 10% vet. In plaats van magere melk, pak je volle melk. Melk is een goede bron van calcium. Dat is de bouwsteen van je botten en tanden. Ook is het een belangrijk bestanddeel van je organen en weefsels.

Kaas

Kaas is rijk aan zout. En dat is wel iets om rekening mee te houden. Wel bevat kaas ook eiwitten, bepaalde vitamines en calcium. Verzadigd vet zit daarentegen wel in kaas. Het levert je dus behoorlijk wat calorieën. Af en toe wat feta of Parmezaan door de salade doen is een prima manier om je lichaam van extra energie te voorzien. Dat kan bijvoorbeeld ook met een tosti. Gesmolten kaas is net zo vet en calorierijk als een normale boterham met kaas en ham.   

Gedroogd fruit  

Het voordeel van gedroogd fruit is dat het bijna geen vet bevat. Het is wel calorierijker dan normaal (vers) fruit. Dat komt doordat de koolhydraten meer geconcentreerd zijn. Toch is gedroogd fruit een goede bron van vitamine B1 en B6, foliumzuur, ijzer, kalium, magnesium en koper. Een prima en smaakvol tussendoortje voor af en toe!

Zoete aardappel

Een zoete aardappel zit vol goede voedingsstoffen en bovendien erg zoet van smaak. Het bevat geen zetmeel, maar inuline. Inuline verteert een stuk trager dan zetmeel. Zoete aardappel bestaat uit goede (complexe) koolhydraten. Het geeft je lichaam veel energie. De zoete aardappel is daarnaast rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, natrium en calcium.

Leer beter trainen en eten

Bij TrainBeter krijg je niet alleen inzicht in effectief en bewust trainen. Ik wil je ook graag leren hoe je beter eet. Dat is helemaal niet zo moeilijk, als je maar weet waar je moet beginnen. Zou je graag persoonlijke ondersteuning willen bij het bereiken van je doelen? Met de try-out actie ga ik jou goed op weg helpen! Ontdek hoe je met minder training meer resultaat haalt. En daarnaast hoe je voor een prima balans in je voedingspatroon kunt zorgen.

Aanmelden try-out  

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]