+31 6 14227133 [email protected]

Verantwoord afvallen met deze 7 tips!

Afvallen is op papier niet zo moeilijk. Toch lopen veel mensen in de praktijk tegen verschillende problemen aan. Er is vaak sprake van een jojo effect, waardoor mensen geen blijvende veranderingen kunnen maken. Hoe zorg je ervoor dat het afvallen op een verantwoorde manier gaat? Door een te streng voedingsschema te gebruiken, maak je het onnodig moeilijk voor jezelf. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik geef je 7 handige tips! 

Niet morgen, maar nu!

Een veel voorkomend advies is om op het juiste moment te gaan afvallen. Is er een juist moment om met afvallen te beginnen? Nee. Verandering begint bij jezelf. Een later moment kiezen om te starten, gaat juist tegen je werken. Eigenlijk is het uitstelgedrag. Afvallen kost inderdaad veel tijd. En het vergt ook zeker de nodige discipline. Toch is het belangrijk dat je het de hoogste prioriteit maakt. Iets wat namelijk de hoogste prioriteit heeft, schuif je niet op. Je start er vandaag nog mee.

 

Inschrijven try-out

Aanmelden try-out 

Geleidelijk afvallen

Ik ga er vanuit dat je aan de slag bent gegaan. Het is nu vooral zaak om niet té enthousiast te worden. Je lichaam zal moeten wennen aan de inspanning. Probeer dus geleidelijk af te vallen. Dit betekent een halve tot 1 kilo per week. Meer afvallen is mooi, maar vaak een stuk moeilijker vol te houden. Iedere week een beetje afvallen, is een stuk gezonder. Op deze manier kan je lichaam makkelijker wennen aan het feit dat je afvalt.

Weinig vet, suiker en alcohol

Beperk producten met veel vet, suiker en alcohol. En kies in geval van producten met vet, voor producten met onverzadigd vet, i.p.v. producten met veel verzadigd vet. Het gaat er dus zeker niet (per definitie) om dat je minder moet eten. Dat is een misverstand die bij veel mensen nog speelt. Wanneer je meer gaat sporten, heb je ook meer energie nodig. Zo kan het zelfs zijn dat je meer moet eten, dan je voorheen deed. Het gaat er dan wel om dat je anders gaat eten. 

Eet gevarieerd

Nog veel te vaak kom ik mensen tegen die wel gezond eten, maar enorm eentonig. Begin met gevarieerd eten en blijf dit ook doen. Op deze manier krijg je, ook tijdens het afvallen, genoeg onmisbare voedingsstoffen binnen. Probeer ook eens nieuwe dingen uit. Je staat versteld wat allemaal lekker en gezond is! Nog een belangrijke tip: zorg voor extra inname van eiwitrijke voeding. Eiwitten stimuleren de afbraak van vetten.  

Meer bewegen

Ga meer bewegen. Bewegen helpt calorieën te verbranden, maar helpt ook om je aangepaste voeding op deze manier beter vol te houden. Met voldoende beweging blijf je ook na het afvallen beter op gewicht. En dat wil je natuurlijk! Pak in plaats van de bus, de fiets. Vermijd de lift en pak gewoon de trap. Je moet het in veel kleine dingen zoeken. Wanneer je enkele aanpassingen maakt, is je verbranding al aanzienlijk hoger. 

Krachttraining

Krachttraining is essentieel. Niet alleen om de spieren te verstevigen, maar ook om de fysiologische ouderwordingsprocessen tegen te gaan. Ga minimaal 2 keer per week aan de slag met krachttraining. Het zorgt voor sterker spierweefsel. En met meer spierweefsel, verbrand je meer calorieën. En meer kracht, zorgt voor meer zelfvertrouwen!

Persoonlijke begeleiding

Met TrainBeter heb ik al veel mensen mogen begeleiden bij hun afvalproces. In onze Personal trainingsstudio kan je in alle rust trainen. Niet alleen help ik je met het goed uitvoeren van de oefeningen, ik leer je hoe je meer uit je voeding kunt halen. Je zult merken hoe snel je sterker wordt en de inspanning beter kunt volhouden. Wil je graag professionele begeleiding bij het afvallen? In mijn aangepaste try-out actie help ik je graag goed op weg! Liever online Personal training? Dat kan ook!

 

Inschrijven online coaching

Inschrijven

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]