+31 6 14227133 [email protected]

Sinds kort is het terug te vinden op het web en te horen op het nieuws. Nederlanders moeten meer krachttraining gaan doen. Overgewicht is een groot probleem en voor veel mensen is afvallen nog steeds het goede voornemen aan het begin van een nieuw jaar. Zeker wanneer we weinig bewegen en regelmatig slecht eten, is de kans op overtollige kilo’s groot. Tik het woord ‘’afvallen’’ in bij Google en je vindt helaas een boel onzin. Daarom heb ik enkele eenvoudige tips voor je op een rijtje gezet. Het zijn tips die je gaan helpen om op een verantwoorde manier af te vallen.

 

Inschrijven try-out

Aanmelden try-out   

Het juiste moment bestaat niet

Afvallen kost niet alleen tijd, het kost ook veel energie. Sommige mensen wachten tot het juiste moment, alleen dat moment bestaat gewoonweg niet. We hebben het allemaal druk en hebben meerdere prioriteiten in ons leven. De vraag is hoe belangrijk het afvallen voor je is. Natuurlijk vergt het discipline en moet je er tijd voor vrijmaken. Alleen wachten op het beste moment is waarschijnlijk de reden dat je tot op heden vaak last had van een jojo-effect. Start dus vandaag nog met je afvalproces. Deze tips gaan je goed op weg helpen!

Val geleidelijk af

Wanneer je wilt afvallen, zal je dit geleidelijk moeten doen. Het gaat tenslotte om een verandering in je leefstijl en dit kost tijd. Een goede richtlijn om verantwoord af te vallen is 1 tot 1.5 kg per week. Uit de resultaten van enkele cliënten blijkt dat het soms nog sneller kan gaan. Het gaat erom dat je vetpercentage langzaam naar beneden zakt. In het begin zal dit sowieso sneller gaan dan wanneer je al een tijdje bezig bent. 

Nuttig minder suiker, alcohol, vet en zout

Minder producten eten met veel suiker, alcohol, vet en zout is aan te raden wanneer je wilt afvallen. Ga in geval van vetrijke producten voor de onverzadigde vetten. Producten waaraan je dan moet denken zijn: visolie, olijfolie, walnoten, avocado, amandelen en scharreleieren. Of bijvoorbeeld koudwatervissen en lijnzaad. Het binnenkrijgen van veel zout kan ervoor zorgen dat je eetlust erdoor vergroot. Het wordt al verwerkt in veel producten. Denk aan kant-en-klaarmaaltijden die daarnaast veel calorieën bevatten. Minder je zoutinname dus om je bloeddruk te verlagen en de kwaliteit van je nieren optimaal te houden. Vervang zout voor verse specerijen en eet meer verse producten!

Eet op een gevarieerde manier

Gevarieerd eten heb je vast wel eens eerder gehoord. En ik moet dit beamen, want het is ontzettend belangrijk. Door af te wisselen krijg je alle onmisbare voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Neem de tijd om te eten. Om af te vallen is het raadzaam om zo’n 300 tot 500 calorieën minder te nuttigen dan je dagelijkse behoefte. Een goede richtlijn voor de verdeling van de macro’s zijn: 20% eiwitten, 30% vet en 50% koolhydraten. 

 

Inschrijven online coaching

Inschrijven

Beweeg meer dan voldoende

Teveel zitten is slecht voor onze gezondheid. Bovendien heeft het invloed op ons gewicht en op ons fysiek. Zorg dus dat je naast je werk voldoende beweegt. Het helpt calorieën te verbranden, maakt geluk hormoon vrij en het helpt je aangepaste leefstijl vol te houden. Kun je naar je werk met de fiets? Doe dit dan in ieder geval 1 keer per week. Pak daarnaast de trap i.p.v. de lift. In de pauze kun je mogelijk een stukje lopen buiten.

Train met gewichten!

Nu komen we aan bij een essentieel onderdeel en dat is het doen van krachttraining. Het grote voordeel van goede krachttraining is dat het zorgt voor sterker spierweefsel. Je verbrand meer calorieën wanneer je meer spierweefsel hebt. Bovendien heeft krachttraining een positief effect op het verbranden van vet en op je stofwisseling. Stap dus niet alleen op de cardiotoestellen in de sportschool. Een combinatie van kracht en cardio is een zeer goede manier om invulling te geven aan je afvalproces.

Aanmelden try-out  

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]