+31 6 14227133 [email protected]

Eiwitten voor het slapen: wel of niet doen?

Dat eiwitten belangrijk zijn voor herstel en spieropbouw, weet je ongetwijfeld. Alleen hoe zit het met eiwitten voor het slapen? Moet je dat wel of niet doen? En zo ja, welke producten zijn dan aan te raden? Ik vertel je er graag meer over in dit artikel. Heb je overigens mijn try-out actie al gezien? Hieronder een overzicht van de actie.

 

Inschrijven try-out

Aanmelden try-out 

Piek tijdens nachtrust

Ben je overdag al veel bezig met je voeding? Dan wil je het lichaam natuurlijk voorzien van goede eiwitten. Spiermassa opbouwen is een veelvoorkomend trainingsdoel. Voor het opbouwen van spieren is slaap naast effectieve training ook erg belangrijk. Het menselijk groeihormoon bereikt een piek tijdens de nachtrust. Je lichaam heeft ongeveer 7 à 8 slaapuren nodig. Dat zijn dus behoorlijk wat uren waarbij je lichaam geen eiwitten binnenkrijgt.

Fanatieke krachtsporters

Je lichaam zet de aminozuren van je spieren om in glucose wanneer je te weinig eiwitten binnenkrijgt. Je hersenen moeten van brandstof voorzien worden. Natuurlijk wil je voorkomen dat spiermassa verloren gaat. Voor veel fanatieke krachtsporters is dat de reden om midden in de nacht nog een extra bron eiwitten te nemen. Gelukkig hoef jij niet zo fanatiek te zijn! ?

Langzame eiwitten

Jij en ik vinden het laatste natuurlijk te ver gaan. Daarom is het echter wel belangrijk om voor het slapen nog een goede bron van eiwitten binnen te krijgen. Alleen wat? Het is aan te raden om te kiezen voor eiwitten die langzaam worden opgenomen door je lichaam. Daarmee voorzie je het lichaam voor 7 à 8 uur (een langere periode) van bouwstoffen. Kies voor producten die rijk zijn caseïne. Kwark staat daar bekend om.

Waarom kwark?

Zo levert kwark je relatief veel eiwitten en weinig vetten. Daarom is het ook een goed product wanneer je wilt afvallen. Ook zorgt kwark voor een gevoel van verzadiging. Je hoeft er dus niet veel van te eten. Het is daarnaast goedkoop en het versterkt je botstructuur. Tot slot krijg je er ook niet overdreven veel calorieën mee binnen. Let wel: dat geldt voor magere kwark.

 

Inschrijven online coaching

Inschrijven

Magere en volle kwark

Volle kwark heeft absoluut voordelen, alleen het aantal calorieën is hoger dan de magere variant. Magere kwark bevat 0,5 gram vet per 100 gram. Bij de volvette kwark gaat het om 8 gram vet. Het eiwitgehalte verschilt ook. Magere kwark levert meer eiwitten. Qua koolhydraten is het verschil weliswaar kleiner.

Wat is caseïne?

Caseïne komt ook voor in ander melkproducten. Het is een dierlijk en traag eiwit. Wil je eiwit in supplement vorm nemen? Kies dan voor de caseïne variant in plaats van whey eiwit. Waarom? Het wordt langzamer opgenomen door je lichaam. Op die manier krijgt je lichaam een constante aanvoer van belangrijke aminozuren. Zo beschikt het over bouwstoffen om goed te kunnen herstellen, spiermassa te behouden en op te bouwen.

Eiwitten aanvullen

Door het aanvullen van de eiwitten, voorkom je dat spieren worden afgebroken. Bij duursporten kan de behoefte aan eiwitten tot wel 1,5 keer de normale hoeveelheid bedragen. Let wel: afhankelijk van intensiteit en duur. Je krijgt met reguliere voeding over het algemeen voldoende eiwitten binnen. Ofwel, een toevoer van de essentiële aminozuren. Verbruik je meer energie? Zoals bij krachtsport? Dan heb je meer eiwitten nodig. Dat kan de spiergroei extra stimuleren.

Krachttraining en eiwitten

Met krachttraining zijn mooie resultaten te behalen. Zonder dat je de voeding volledig hoeft om te gooien. Wanneer je naast effectieve krachttraining zorgt voor een goede toevoer van eiwitten, dan wordt het helemaal interessant! ? Ik leg je graag mijn geheim uit. Met relatief kleine aanpassingen kan je het rendement uit trainingen flink verhogen. Wil jij weten hoe? Kom het dan aan den lijve ondervinden in onze Personal trainingsstudio. 

Beter resultaat van je trainingen?

Meld je hier gratis aan om het e-book effectiever trainen te ontvangen.

[mc4wp_form id=”1548″]